Onze werkwijze

Altijd rechtstreeks contact met de huisarts

Bij ons heeft u rechtstreeks contact met uw huisarts. De huisarts beantwoordt zelf de telefoon en dat maakt het contact persoonlijk en efficiënt. Een ander voordeel is dat u bij ons nooit in de wacht staat.

Veel zaken kunt u eenvoudig zelf regelen via het portaal. U heeft inzage in uw eigen medisch dossier, u kunt uitslagen bekijken en uw medicatie online herhalen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Belafspraak huisarts
 • U kunt zelf een belafspraak of beeldbelafspraak inplannen met de huisarts op het moment dat het u uitkomt.
 • Een belafspraak kunt u ook telefonisch inplannen. Bel ons op 0523 728181, optie 4. U krijgt dan een tijd te horen waarop de huisarts u terug belt.
 • Voor spoedeisende zaken tussen 8.00 en 17.00 uur belt u 0523 728181, optie 1. U krijgt dan direct de huisartsenpraktijk aan de lijn.

Belafspraak assistente
 • Voor een aantal zaken kunt u teruggebeld worden door de assistente. Hiervoor belt u 0523 728181 en kiest u optie 5. U krijgt dan een tijd te horen waarop de assistente u terugbelt.
 • U kunt rechtstreeks met de assistente bellen voor administratieve zaken en voor het maken van een afspraak op het assistentenspreekuur.
 • Op het assistentenspreekuur kunt u terecht voor:
  • uitstrijkje voor bevolkingsonderzoek
  • oren uitspuiten
  • injecties
  • hechtingen verwijderen
  • wratten aanstippen
  • beoordeling van wonden

Via het online portaal kunt u veel zelf regelen
 • Door middel van een e-consult kunt u een korte niet-spoedeisende vraag stellen of een foto versturen.
 • U kunt gemakkelijk zelf een herhaalrecept aanvragen.
 • U kunt uw eigen medisch dossier inzien en uitslagen bekijken.
 • U kunt zelf een afspraak maken op het spreekuur bij de huisarts.

 

Per situatie bekijken we samen met u hoe we deze het beste kunnen aanpakken. Indien mogelijk helpen we u direct telefonisch of tijdens een beeldbelgesprek. Vraagt uw situatie om een uitgebreid consult of om lichamelijk onderzoek? Dan bent u op afspraak welkom in onze huisartsenpraktijk. Mocht u medisch gezien niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan komen we op huisbezoek.

Door onze manier van werken kennen wij geen wachttijden, handelen wij zaken direct af en hebben we meer tijd dan gebruikelijk voor een consult. Samen kiezen wij de zorg die bij u past.

Werkwijze Flexdokters

Uw huisarts heeft een Flexdokters prakijk.

Onze praktijk is aangesloten bij Flexdokters. Een coöperatie van huisartsenpraktijken. Dit biedt een aantal voordelen voor patiënt en huisarts, waarbij de relatie tussen huisarts en patiënt altijd bovenaan staat.

In een Flexdokters-praktijk hebben patiënten rechtstreeks contact met de huisarts. Fijn, want zo hoeft je je verhaal maar één keer te vertellen. Vaak kan je vraag direct beantwoord worden. Lukt dat niet? Dan maak je samen met de huisarts een vervolgafspraak op de praktijk. Handig, want hierdoor hoef je niet voor elke vraag naar de praktijk te komen.

We vragen je om zelf afspraken in te plannen. Omdat er uitsluitend op afspraak wordt gewerkt, zijn er nauwelijks wachttijden en tref je doorgaans een rustige wachtkamer aan. Dit zorgt voor veel rust in de praktijk en tijdens je consult met de huisarts. Prettig voor jou en voor de huisarts.

Zelf regelen

Je kunt veel zaken zelf online regelen op deze website. Om je zo goed mogelijk te helpen hebben we hieronder de belangrijkste informatie overzichtelijk neergezet.

 • Als je een afspraak wilt maken met de huisarts, kun je dat zelf online doen. Dit kan op elk moment van de dag en week. Je hoeft dus niet meer te wachten aan de telefoon of balie.
 • Via het patiëntenportaal kun je ook eenvoudig een vraag stellen of een foto sturen. Handig voor niet-urgente vragen of als je een foto wilt meesturen van bijvoorbeeld een plekje op je huid. (Plan een videoconsult met de huisarts of assistente als uw portaal nog niet actief is).
 • Herhaalrecept aanvragen, je medisch dossier of uitslagen bekijken? Hiervoor hoef je niet meer te bellen naar de praktijk. Je kunt dit allemaal regelen via de website in het portaal.

Veelgestelde vragen

Deze veelgestelde vragen zijn samengesteld op basis van vragen die wij vaker krijgen. Door de antwoorden hier te geven besparen wij je de moeite van contact zoeken en hebben wij huisartsen minder onderbrekingen in ons werk met patiënten. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet vinden dan kun je je vraag stellen aan de praktijk.

Kan ik mijn urine laten controleren?
Hoe annuleer ik mijn afspraak?
Hoe activeer ik mijn patientenportaal?
Waarom is een identiek mail adres nodig om gebruik te maken van het patiëntportaal?
Is de praktijk nog open voor nieuwe patienten?
Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn iPhone of iPad?
Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn Android telefoon?
Hoe vraag ik mijn herhaalmedicatie aan?
Hoe krijg ik de uitslag van mijn onderzoeken?
Huisarts Hardenberg
Openingstijden
Maandag08:00 t/m 17:00
Dinsdag08:00 t/m 17:00
Woensdag08:00 t/m 17:00
Donderdag08:00 t/m 17:00
Vrijdag08:00 t/m 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten