Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van alle ‘veelgestelde vragen’ onderverdeeld in rubrieken. Staat je vraag er niet tussen? Laat ons dat dan weten door middel van het formulier. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Algemeen

 • Kan ik mijn urine laten controleren?

  U kunt op werkdagen tussen 08.00 en 10.00 uur zonder afspraak uw urine langs brengen. U kunt deze op het karretje in de gang zetten met een ingevuld formulier. Wij laten u via het portaal of telefonisch de uitslag van het urineonderzoek weten.

 • Hoe annuleer ik mijn afspraak?

  U kunt via ons telefoonnummer 0523 - 728181 en keuzeoptie '2' een bericht inspreken om uw afspraak te annuleren.

 • Hoe activeer ik mijn patientenportaal?

  U kunt een videoconsult plannen. Door middel van een videogesprek zullen we uw legitimatiebewijs controleren en daarna de inloggegevens van uw persoonlijke portaal delen.

 • Waarom is een identiek mail adres nodig om gebruik te maken van het patiëntportaal?

  Uw portaal is persoonlijk en daarvoor is een identiek e-mail adres nodig. Deze staat gelinkt aan uw patiëntendossier. Dit is de reden dat er maar één mail adres per persoon geactiveerd kan worden om verwarring tussen medische gegevens te voorkomen.

 • Is de praktijk nog open voor nieuwe patienten?

  Ja, u bent welkom bij ons in de praktijk. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op onze website.

 • Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn iPhone of iPad?

  Open Safari. Ga naar de site van je huisarts. Tik onderin (bij de iPad bovenin) op de Deelknop. ... Tik op 'Zet op beginscherm'. Tik eventueel op de naam van de site en typ een andere naam. Tik op 'Voeg toe'. Het icoon van de site staat nu op het startscherm.

 • Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn Android telefoon?

  Open de browser Chrome. Ga naar de website van je huisarts. Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes. Tik op 'Toevoegen aan startscherm'. Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan. Tik op 'Toevoegen > Toevoegen'. Het icoon van de site staat nu op het startscherm.

 • Hoe vraag ik mijn herhaalmedicatie aan?

  We willen je vriendelijk verzoeken om dit via ons portaal te doen. Dat voorkomt fouten en scheelt ons veel tijd die we kunnen gebruiken om betere zorg te leveren.

 • Hoe krijg ik de uitslag van mijn onderzoeken?

  Uitslag van een onderzoek krijg je via het portaal tenzij dat anders is afgesproken met de huisarts. Je ontvangt een mail zodra de uitslag bekend is. De huisarts zal een toelichting schrijven bij de uitslag.

Portaal

 • Wat heb ik nodig om gebruik te maken van het patiëntenportaal?

  Je hebt een persoonlijk e-mailadres en een Nederlands 06-nummer nodig. Ook voor kinderen adviseren we om een eigen e-mailadres aan te maken. Indien je nog geen inloggegevens hebt, geef je gegevens door in het formulier onderaan deze pagina of bel dan naar de praktijk om deze aan te vragen.

Afspraak maken

 • Moet ik een afspraak maken met de huisarts?

  Als je twijfelt, raden we je aan om eerst op thuisarts.nl te kijken. De informatie op deze site is opgesteld door huisartsen. Hier staan dus betrouwbare informatie en adviezen.

 • Hoe kan ik een telefonische afspraak maken?

  Je kunt eenvoudig een telefonische afspraak maken via de website. Je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt. Op het gekozen moment zal de praktijk contact met je opnemen.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel je vraag dan met het onderstaande formulier en wij antwoorden zo spoedig mogelijk. LET OP! Dit formulier is NIET bedoeld voor medische vragen, alleen voor praktische vragen. Voor medische vragen kun je onder "contact" een afspraak maken of een e-consult aanvragen.

  Huisarts Hardenberg
  Openingstijden
  Maandag08:00 t/m 17:00
  Dinsdag08:00 t/m 17:00
  Woensdag08:00 t/m 17:00
  Donderdag08:00 t/m 17:00
  Vrijdag08:00 t/m 17:00
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten